ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ: « Στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες που έχουν στόχο να διατηρηθούν τα έθιμα του τόπου μας»


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΕΘΏΝΗΣ 20-11-2018
Δ. Καφαντάρης: « Στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες που έχουν στόχο να διατηρηθούν τα έθιμα του τόπου μας»
Άμεσα αναμένεται θα ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης και ανάδειξης του κτιρίου «Συγγρού» στη Μεθώνη, στο οποίο στεγάζεται ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεθώνης. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο Δήμαρχος Πύλου- Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε με την πρόεδρο του Συλλόγου Κατερίνα Βασιλάκη, την Αντιπρόεδρο Κωνσταντίνα Καζά, την Γραμματέα Σοφία Σάκαρη και το μέλος Διονύση Ψαλίδα.
Παράλληλα στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις και συγκεκριμένα για το δρώμενο του «Κουτρούλη ο Γάμος», οι εκπρόσωποι του συλλόγου ζήτησαν την συνεργασία του Δήμου καθώς φέτος θα φιλοξενηθούν και θα συμμετάσχουν στο δρώμενο εκπρόσωποι της Ορούντα της Κύπρου η οποία έχει αδελφοποιηθεί με την Μεθώνη. Επίσης τέθηκε και το αίτημα για την αγορά ενός μουσικού οργάνου για την χορωδία του Συλλόγου. Ενώ παράλληλα συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν στην Ναυμαχία της Μεθώνης, όπου φέτος προγραμματίζεται η αναβάθμιση της.
Ο Δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης ανταποκρίθηκε θετικά στα αιτήματα του συλλόγου τονίζοντας: «Στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που έχει στόχο να διατηρηθούν τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας. Είμαστε πάντα δίπλα στους πολιτιστικούς συλλόγους που καταβάλλουν κάθε προσπάθεια, μέσα από την παράδοση μας να προβάλλουν το Δήμο μας».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια