Λεκέδες από μακιγιάζ: Πώς να τους αφαιρέσετε από τα ρούχα σας


Όσο και αν προσέχετε είναι πολύ πιθανόν κάποια στιγμή να λερωθείτε από το make up σας.
Υπάρχουν απλές και εύκολες λύσεις με τις οποίες μπορείτε να αφαιρέσετε λεκέδες από κραγιόν, make up κ.λπ. από τα υφάσματα είτε αν αυτοί προκύψουν την ώρα που ετοιμάζεστε είτε στην βόλτα σας.
Μαντηλάκια καθαρισμού
Τα μαντηλάκια καθαρισμού μπορούν να απομακρύνου το make up όχι μόνο από το πρόσωπό αλλά και από τα ρούχα σας. Σκουπίστε απαλά ή τρίψτε μέχρι να απομακρυνθεί ο λεκές από το μακιγιάζ. Αυτός ο τρόπος καθαρισμού είναι αποτελεσματικός όταν ο λεκές δεν έχει στεγνώσει ακόμα. Προσέξτε πώς θα τα χρησιμοποιήσετε αν τα ρούχα σας είναι από ευαίσθητο ύφασμα όπως π.χ. μετάξι.
Αλκοόλ
Βουτήξτε ένα κομμάτι βαμβάκι ή την άκρη μιας λευκής πετσέτας σε αλκοόλ και στη συνέχεια τρίψτε τον λεκέ. Αυτή η λύση είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στην αφαίρεση λεκέδων κραγιόν.
Κρέμα ξυρίσματος
Εφαρμόστε λίγη κρέμα ξυρίσματος επάνω στον λεκέ και αφήστε την να καθίσει για δέκα λεπτά. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου η κρέμα θα διαλύσει το λεκέ. Μόλις περάσει το δεκάλεπτο απομακρύνεται την κρέμα ξυρίσματος με κρύο νερό.
Λακ
Για λεκέδες από κραγιόν εφαρμόστε λίγη λακ στον λεκέ αφήστε τη να στεγνώσει. Σκουπίστε με ένα υγρό πανί.
Πάγος
Τρίψτε τον λεκέ με ένα κύβο από πάγο και κρύο νερό και σκουπίστε με ένα μαλακό πανί. Αποφύγετε το ζεστό νερό, γιατί σε αντίθεση με τον πάγο, υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να απλώσει τον λεκέ στο ύφασμα παρά να τον απομακρύνει.
Σεσουάρ
Αν πέσει σκόνη μακιγιάζ στα ρούχα σας (ρουζ κ.λπ.) την ώρα που ετοιμάζεστε μην επιχειρήσετε να την καθαρίσετε με τα χέρια: το πιθανότερο να την απλώσετε παντού επάνω σας. Χρησιμοποιήστε το σεσουάρ για τα μαλλιά σας για να την απομακρύνετε.
Δείτε στο video πώς να αφαιρέσετε λεκέδες από μελάνι, κόκκινο κρασί, ιδρώτα κ.ά. από τα ρούχα σας.

πηγή:Mothersblog.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια