Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

"Η Φιλιατρινούλα"

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ PDF Εκτύπωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

       ΝΟΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

      ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

     ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.   5558  

                                               ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

               ΠΡΟΣ : ΤΑ ΜΕΛΗ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

                               ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ    13/22.7.2010

 

           Σας καλούμε σε Δημόσια Τακτική Συνεδρίαση στις 22//7/2010 , ημέρα Πέμπτη  και ώρα 20.00 μ.μ. για να συζητήσουμε τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης :

 

1.    Aποδοχή χρηματοδότησης του έργου «αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης χαμηλής ζώνης Δ. Φιλιατρών» ποσού 34.749,37 €.

2.    Aποδοχή χρηματοδότησης του έργου «επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων» και κατανομή  ποσού 6.200,00 €.

3.    Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής & οριστικής παραλαβής του έργου «Κατασκευή πεζοδρομίων & πεζοδρόμηση καντουνιών».

4.    Έγκριση απόφασης Δ.Ε.Π., περί κατανομής ποσού 13.840,98 €,  για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών έτους 2010.

5.    Τροποποίηση πρ/σμού.

6.    Επί αιτήσεων των κ.κ. Αλεξανδρόπουλου Γρηγορίου και Αλεξανδρόπουλου Χαρ/μπους, περί αλλαγής  θέσης περιπτέρου – αποφ. Δ.Σ. 201/2009.

7.    Επί αιτήματος Κ/Ξ ΕΛΤΕΡ – ΙΝΤΡΑΚΑΤ – ΓΚΔ ΤΕΧΝΙΚΗΣ για μετεγκατάσταση του ιατρείου στο χώρο της βιβλιοθήκης Χριστιανούπολης.

8.    Περί αιτήματος του Τοπ. Συμβουλίου Χριστιανούπολης για την τοποθέτηση πινακίδας στο Τ.Δ. Χριστιανούπολης.

        

    

 

                                            Φιλιατρά, 16/7/2010

                                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.

 

                                       ΚΩΝ/ΝΟΣ  ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ                        

 

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

               ΠΡΟΣ : ΤΑ ΜΕΛΗ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

    ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ    11/1.6.2010

 

           Σας καλούμε σε Δημόσια Τακτική Συνεδρίαση στις 1/6/2010 , ημέρα Τρίτη  και ώρα 20.30 μ.μ. για να συζητήσουμε τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης :

 

1.    Παραλαβή μελέτης «Κατασκευή στεγάστρου Δήμου Φιλιατρών»

2.    Αποδοχή και κατανομή ποσού 22.432,50 €, από απόδοση υπολειπόμενων πιστώσεων ΣΑΤΑ 2009.

3.    Αποδοχή και κατανομή ποσού 107.883,00 € από πιστώσεις ΣΑΤΑ 2010.

4.    Αποδοχή και κατανομή ποσού 17.673,45 € από ΥΠ.ΕΣ.  για κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας.

5.    Επί αιτήματος Δημ. Κοροβίλα, για χορήγηση άδειας επίστρωσης ξύλινου δαπέδου, στο χώρο χρήσης πλατείας του κατ/τος του.

6.    Απόδοση λογ/σμού εντάλματος προπληρωμής ταχυδρομικών τελών και έγκριση έκδοσης νέου.

7.    Aπ’ ευθείας ανάθεση προμήθειας οικοδομικών υλικών , θραυστού υλικού λατομείου & σιδηρού οπλισμού, κατόπιν άγονου διαγωνισμού.

8.    Τροποποίηση πρ/σμού.

9.    Έγκριση δαπάνης λειτουργίας θερινού κινηματογράφου.

10. Καθορισμός των τελών συνδέσεως μετά του δικτύου αποχέτευσης και τελών χρήσης υπονόμου.

11. Καθορισμός τέλους διακλάδωσης στο δίκτυο αποχέτευσης.

         12. Απονομή εύφημης μνείας.

        

    

 

                                            Φιλιατρά, 27/5/2010

                                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.

 

                        ΚΩΝ/ΝΟΣ  ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ                        


ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ στις 19/5/2010

Έγινε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατρών την Τετάρτη 19 Μαΐου 2010, στις 8.30 μ.μ. με αποκλειστικό θέμα τη διοικητική μεταρρύθμιση.

Στην αρχή της συνεδρίασης ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στη θέση της πλειοψηφίας η οποία είναι η δημιουργία ενός Δήμου ο οποίος θα προέλθει από τη συνένωση των Δήμων Φιλιατρών και Γαργαλιάνων, θα ονομάζεται Δήμος Φιλιατρών και θα έχει έδρα τους Γαργαλιάνους. Η θέση αυτή είχε αποφασιστεί κατά πλειοψηφία στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Στην επιχειρηματολογία του ο Δήμαρχος είπε ότι ο νέος Δήμος θα έχει ομοιογένεια πληθυσμού αφού και οι δύο έχουν αγροτικό πληθυσμό στην πλειοψηφία τους, αλλά και πολλές δυνατότητες ανάπτυξης αφού και οι δύο είναι πλούσιοι σε αγροτικό εισόδημα και η ύπαρξη της ΠΟΤΑ θα δημιουργήσει νέες συνθήκες ανάπτυξης για τον νέο Δήμο. Δεν παρέλειψε δε να αναφερθεί και στη συναισθηματική διάσταση που έχει το θέμα για τους Φιλιατρινούς οι οποίοι επιθυμούν να διατηρηθεί το όνομα ΦΙΛΙΑΤΡΑ μάλιστα τώρα αυτό επιτυγχάνεται σε έναν Δήμο με μεγαλύτερη έκταση από τον σημερινό. Αναφέρθηκε ακόμα στις ενέργειες που έχει κάνει για την επίτευξη αυτού του σκοπού και στη στάση όλων των βουλευτών της Μεσσηνίας οι οποίοι κατά την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή υποστήριξαν τη δημιουργία ενός δεύτερου Δήμου στην Τριφυλία. Διάβασε μάλιστα τις θέσεις που από τα γραφεία των Βουλευτών κ. Κουσελά, κ. Γιαννακοπούλου, κ. Λαμπρόπουλου και του πρώην βουλευτή κ. Σαμπαζιώτη, είχαν σταλεί στο Δημαρχείο.

Στην εισήγησή του ο κύριος Δημήτρης Σωτηρόπουλος επανέλαβε τη θέση της μείζονος μειοψηφίας για την διεκδίκηση της έδρας του νέου Δήμου Τριφυλίας που προτείνει η κυβέρνηση. Κατηγόρησε τη συμπολίτευση για υπαναχώρηση από τις αρχικές θέσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και αποχώρησε μέσα σε κλίμα αποδοκιμασίας από τη συνεδρίαση μαζί με τους συμβούλους του με την αιτιολογία ότι δεν υπάρχουν νέα δεδομένα στην υπόθεση που πρέπει να συζητηθούν κι επομένως η συνεδρίαση είναι προσχηματική.

Ο κύριος Θεόδωρος Σαπέρας ξεκίνησε κάνοντας κριτική και στις δύο παρατάξεις, μιλώντας ιδιαίτερα για καθυστερήσεις στους χειρισμούς. Αλλά τελικά τάχθηκε με τη θέση της πλειοψηφίας για ένα Δήμο Φιλιατρών με πρωτεύουσα τους Γαργαλιάνους και μίλησε για τα οφέλη που θα προκύψουν. Έθεσε μάλιστα την παραίτησή του στη διάθεση του Δημάρχου, σε περίπτωση που το αποτέλεσμα δεν θα είναι σύμφωνο με την δημοκρατική απόφαση των δύο Δήμων να συνενωθούν όπως επιθυμούν. Μάλιστα προκάλεσε το Δήμαρχο και η δική του παράταξη να κάνει το ίδιο, πρόταση που ο Δήμαρχος αποδέχτηκε.

Στη συνέχεια πήραν το λόγο άλλα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και πολίτες που παραβρίσκονταν στην αίθουσα. Όλοι υπεραμύνθηκαν της θέσης που έχει διατυπώσει η πλειοψηφία και η ελάσσονα μειοψηφία και κατέθεσαν τη δυσαρέσκειά τους για την αποχώρηση της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης.

Η συνεδρίαση τελείωσε με την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος και την πρόταση του Δημάρχου να υπάρξει μια επιτροπή η οποία θα οργανώσει τις κινητοποιήσεις που πρέπει να γίνουν από κοινού με τους Γαργαλιάνους ώστε να ασκηθεί πίεση προς την κυβέρνηση.

 

 

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ με ΟΜΟΦΩΝΙΑ των παρόντων μελών του , ήτοι με (11) ψήφους , (10) της συμπολίτευσης και (1) της ελάσσονος μειοψηφίας του κ. Σαπέρα, εκδίδει το ακόλουθο ψήφισμα :

 

                                         ΨΗΦΙΣΜΑ

 

Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας με το χωροταξικό χάρτη του σχεδίου νόμου ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, όπως κατετέθη στην αρμόδια  Επιτροπή της Βουλής, αγνοώντας παντελώς την εκπεφρασμένη ανάγκη δημιουργίας δεύτερου Δήμου στην Τριφυλία, όπως από κοινού προτάθηκε με αποφάσεις των Δημ. Συμβουλίων Φιλιατρών και Γαργαλιάνων. Η κοινή πρόταση για συνένωση του Δήμου Φιλιατρών με το Δήμο Γαργαλιάνων με ονομασία του νέου Δήμου «ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ» με έδρα την πόλη των Γαργαλιάνων δεν έγινε δεκτή, παρ’ όλο ότι εκφράζει την πλειοψηφία των δύο πόλεων συνολικού πληθυσμού περίπου 20.000 κατοίκων.

 

Η πρόταση μας στηρίχθηκε ομόφωνα από την ΤΕΔΚ Μεσσηνίας και την ΚΕΔΚΕ και όλους τους βουλευτές του Νομού ΠΑΣΟΚ και ΝΔ , κατά  τη διαβούλευση του σχεδίου ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ και πληροί ΟΛΑ τα κριτήρια που θέτει το σχέδιο. Ο νέος «ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ» με έδρα την πόλη των Γαργαλιάνων είναι λειτουργικός, βιώσιμος , με προοπτική ανάπτυξης και εξυπηρετεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ανάγκες των κατοίκων και των δύο πόλεων.

 

Πουθενά αλλού στην  Επικράτεια, μια τέτοια πρόταση δεν αντιμετωπίστηκε με απόρριψη.

 

Ζητάμε , έστω και την ύστατη αυτή στιγμή να εισακουστεί το δίκαιο αίτημά μας. Η Επιτροπή Αγώνα αναλαμβάνει την οργάνωση των κινητοποιήσεων, από κοινού με τους πολίτες και τους φορείς  του Δήμου με το Δήμο Γαργαλιάνων. Προβαίνουμε σε δυναμικές παραστάσεις και κινητοποιήσεις.

 

Οι παραιτήσεις των Δημ. Συμβούλων της συμπολίτευσης και του Δημ. Συμβούλου της ελάσσονος μειοψηφίας βρίσκονται στη διάθεση του κ. Δημάρχου.

 

Καλούμε τους Δημότες Φιλιατρών σε αποχή από τις Δημοτικές και Βουλευτικές εκλογές, εάν δεν γίνει δεκτό το δίκαιο αίτημά μας.

 
Design and Developemnt - BK Telematics